14.5.07

Brændende baal og mange anholdelser på Christianshavn

BT.DK: Ballademagere spærrede sent mandag aften Torvegade ved Christianshavns Torv med brændende affaldscontainere. Politiet rykkede ved 22.30-tiden frem og foretog en stribe håndfaste anholdelser.

Efter nogle timers ro i området omkring Christiania blev situationen atter optrappet i løbet af mandag aften.

Aktivister fra fristaden Christiania byggede barrikader på tværs af Torvegade. Affaldscontainere og andre ting blev slæbt ud på gaden og sat i brand.

Et øjenvidne berettede, at mellem 200 og 300 unge var i området. En hyrevogn, som forsøgte at passere stedet, blev dænget til med øldåser. Der var flere tilfælde af hærværk, ligesom brosten blev brækket op.

- Demonstranterne har netop angrebet politiet med brosten, og nu går betjentene til modangreb, fortalte B.T.s reporter Peter Astrup klokken 22.30.

- Det går temmeligt hårdt for sig. Demonstranterne hyler noget, når de bliver lagt i håndjern. Mange er blevet arresteret, og formentlig får politiet også fat i nogle dekmonstranter i sidegaderne.

Klokken 22.45 havde brandvæsenet fået slukket de brændende affaldscontainere og politiet havde ryddet området. Demonstranterne var fortrukket til Christiania.

***

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Home