15.5.07

59 anholdt ved uro paa Christianshavn

Urolighederne på Christianshavn i København fortsatte sent i aftes og det meste af natten. 59 personer er blevet anholdt.

Seks af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør her til morgen og sigtes formentlig for vold mod tjenestemænd.

Urolighederne begyndte, da aktivister protesterede mod nedrivningen af et hus på Christiania i går formiddags, og efter en demonstration på Christianshavns Torv i aftes gik det for alvor løs.

Tåregas
Kort før midnat eskalerede situationen, da en gruppe på 200-300 mennesker satte ild til affaldscontainere og byggede barikader på Prinsessegade ved Christiania.

Da politiet forsøgte at trænge aktivisterne væk, blev de overdynget med flasker, brosten og molotov cocktails.

Politiet svarede igen ved at affyre tåregas-granater mod aktivisterne.

Det fik dog ikke de unge til at stoppe. De fortsatte med nye flaskekast og molotov cocktails, mens der blev sunget slagsange.

Endnu engang var politiets modtræk tåregas.

Flasker mod presse og naboer
Slagudvekslingen stod på et par timer frem til klokken to, hvor aktivister satte ild til flere biler og kastede flasker efter pressefolk og nysgerrige beboere.

Det fik politiet til at rykke talstærkt frem med adskillige hollændervogne og kampklædte betjente, der igen affyrede tåregas og afspærrede hele området omkring Christiania.

Aktivisterne trak sig, og klokken tre vurderede politiet, at roen så småt havde indfundet sig på Christianshavn.

Hippie-idealer
Vold, barrikader og stenkast hjælper imidlertid ikke Christianias sag, kritiserede et medlem af fristadens pressegruppe i aftes.

Skuespilleren Britta Lillesø siger til politiken.dk, at "vi gider ikke vold herude".

- Man hjælper ikke sagen med vold. Vi går efter fredelige løsninger. Vi hviler på de gamle hippieidealer, og selv om det et eller andet sted er velment, så skal de unge ikke rende rundt herude og kaste sten for at hjælpe christianitterne. Det er helt misforstået, siger hun.

Kilder på Christiania fortæller, hvordan christianitter hele dagen i går appellerede til de unge ungdomshus-aktivister, som dukkede op på scenen, om at lade være med at provokere til voldelige sammenstød.

***

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Home