19.5.07

29 anholdt paa Christianshavns Torv i nat


POL.DK: Det kom til stenkast mod politiet, efter at demonstranter væltede og antændte en container i nat. Ingen kom til skade under urolighederne.

Politiet anholdt 29 demonstranter i nat, efter at en koncert på Christiania udviklede sig til optøjer.

En enkelt mindreårig var blandt de anholdte, og blev omgående løsladt. I alt forventer politiet at kunne fremstille 15-20 af de anholdte i grundlovsforhør.

De 29 blev anholdt, efter at omkring 500 koncertgængere havde samlet sig på Christianshavns torv, hvor politiet var mødt talstærkt op for at tage imod dem.

Demonstrationen opløste sig selv efter et par timer, men omkring 50-100 af demonstranterne ville ikke gå hjem. Nogle blev set med såkaldte molotovcocktails – det vil sige beholdere med benzin, som kan antændes og kastes. Andre barrikaderede Prinsessegade med en container, som blev antændt.

Civile betjente anholdte demonstranter
Kort efter kom det til sten- og flaskekast mod ordensmagten fra de tilbageværende demonstranter.

Ingen, hverken demonstranter eller politi, kom ifølge ordenspolitiets centrale vagtleder til skade ved kampene.

Ifølge billeder fra politiken.dk’s fotograf, som var på pletten, var det ikke kun demonstranterne, som skruede bissen på.

Politiet brugte blandt andet civile betjente til at anholde og slæbe afsted med demonstranterne.

Demo på 18. maj årsdagen
Demonstration blev afholdt i forbindelse med årsdagen for 18. maj 1993, hvor politiet affyrede 113 skud ind i en menneskemængde, da en protest mod resultatet af en EU-afstemning løb løbsk.

Demonstranterne havde i nat opstillet højtalervogne på Christianshavns torv, men ifølge politiet var det ikke til at komme til at snakke med en ansvarlig.

Optøjerne begyndte ifølge politiet hen ad halv fire i morges, og det var en mindre gruppe af, hvad politiet betegner som »hårde aktivist typer«, som stod for optøjer frem til godt fem i morges, hvor alt på ny var roligt.

Det har endnu ikke været muligt at opspore en talsmand fra demonstrationen, som kan give deres udgave af begivenhederne.

***

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Home